Teater er en tilbagevendende tradition og alle glæder sig. Det er her i 2024 13. gang, at der laves teater her på Frijsendal Friskole. Hvert år er der et nyt tema for teaterholdene. Sidste år var temaet krimi, men i år har det været “Det vilde vesten”.

Når man laver teater på Frijsendal Friskole er den én lang proces, hvor alting foregår på en gang. Teaterstykkerne skrives mens de øves, samtidig med der laves kulisser til de enkelte stykker. Tiden udnyttes på den måde maksimalt.

Sidste år var der 2 teaterhold og i år har der været 3 teaterforestillinger.

Ud over teaterhold er der også en eventgruppe og en PR-gruppe. Eventgruppen laver happenings for forældrene den dag, hvor der spilles teater. Der har f.eks. været en Saloon, hvor alle klassiske dyder fra westerngenren dyrkes. Pokerspillet, skuddueller m.m.

På PR-holdet holdes der dagligt forældre, elever og andre interesserede opdateret omkring, hvad der sker på skolen, mens der laves teater. Der hænger en avis i vores aula og man kan følge PR-gruppens arbejde på Facebook.

Grupperne i teaterugen er på tværs af alle klasser. Det vil sige, at de store og små elever arbejder sammen.